Home
Een Rivusol zonneboiler werkt op licht  
Een zonneboiler is een warmwatersysteem dat gebruikmaakt van de energie van de zon. Of, beter gezegd, van het licht, want ook op een bewolkte dag moet u natuurlijk over heet water kunnen beschikken.  
Ook in de winter  
Om ook in landen met koude, donkere winters te kunnen profiteren van een zonneboiler is een naverwarmingsunit nodig. Dit kan uw huidige cv-ketel zijn of een aparte naverwarmingsunit zoals een geiser. Ook op betere dagen in de winter zal uw zonneboiler zijn steentje bijdragen aan uw warmwatervoorziening. Al het water dat de zonneboiler voor u opwarmt in de winter is meegenomen en komt ten gunste van uw energierekening omdat uw cv-ketel hiermee ontlast wordt.  
 
Zo werkt het  
Een zonneboiler bestaat in principe uit vier hoofdcomponenten: de zonnecollector, een opslagvat voorwarmwater(de boiler), een elektronische sturing en een pomp.
Het spreekt vanzelf dat de inhoud van de boiler groot genoeg moet zijn om voldoende warm water te bevatten voor uw huishoudelijk gebruik. U kunt baden en/of douchen, schoonmaken en afwassen met het door uw zonneboiler opgeslagen warm water.
 
Rivusol  
Voor meer informatie zie www.rivusol.com